Å jag ska älska dig obarmhärtigt

Kinden var lite röd. Eller båda. Fast den ena var bara lite rosig. Den andra hade inga begränsningar. Den lät blodet flyta ut längst med varenda millimeter hud. En stum överläpp. En blick som låg stilla, men som ändå var full av händelse. En blank yta, en hy vars alla porer nu slöt sig. En liten bubbla i mungipan. Vad den gjorde där kan bara Picasso förklara.

En hand som förs långsamt genom ett hår som inte var borstat. Ett stopp i en tova. Ett litet skratt som bryter spänningen. En nästipp mot en annan och två andedräkter som möts. Smaken av nära. En arm som skakar då den av ovana inte är stark nog att bära en annan kropp. En förändrad kroppslutning. Ett torftigt skämt om Parkinson. Ett huvud som tilltar bakåt. Ett hjärtligt gurgel till skratt som ingen vet var det kommer ifrån. Ögonen som slutits kommer tillbaka i strålar när huvudet sakta förs tillbaka till utgångsläget.

Ett fastare tag runt en höft, ett underverk av stillhet. Tre darrande utandningar. En dragningskraft starkare än jordens. Två läppar möter två andra. Först mjukt, för att sedan öppnas och fullkomligen förenas. En dans mellan två oskiljaktiga cylindrar. Två tungspetsar som likt åskmoln utdelar elektriska stötar varje gång spänningen blir för stark. En avmattning. En sakta, avstannande avtrappning. Läpparna skiljs långsamt tills dess de bara berör varandra med minsta lilla möjliga millimeter.

Två blickar som åter möts. Möjligheten att för en sekund älska det okända. En stund som aldrig kommer tillbaka är delad. En början på en framtid är skapad.