Badabadam börjar kommunicera och inte bara orera

Idag iklär jag mig rollen som Badabadam, den galante, som likt en tantrisk mästare förmår föra sina läsare till en annan nivå av glädjeyttringar. Idag är nämligen dagen då jag tänker börja använda den här bloggen som ett redskap för att kommunicera med andra på nätet i Sverige, på Svenska. Jag har saknat en sådan plats. Även om jag nu gästbloggar hos City Networks, så behöver jag en plats där jag är helt fri.

Jag skriver vanligtvis tutorials och ibland lite arga inlägg på min Engelska blogg. På den Svenska är det dock mest sådant som måste ut ur min skalle för att jag inte ska bli oklok. Har efter mycket om och men börjat se det Svenska språket som lite av en konstform. Det är i det ljuset som jag fattat beslutet att jag BÅDE kan skriva saker som måste ut ur hjärnan, samtidigt som jag på ett lite mer avslappnat och inte fullt lika bajsnödigt sätt kommunicerar med andra bloggare i Sverige.

Det är svårt att ge kärlek till de man uppskattar i en tutorial-blogg. De posterna blir lätt irrelevanta för den som är där och suger i sig kunskap. Här ska det dock blir lite bloggrulle, lite länkfräs och lite aggro på ren Svenska. Då är det enklare att ge sig in i debatten eller för den delen ge cred till den som så förtjänar.

För att pinga lite människor om mitt tilltag tänkte jag här sprida lite kärlek (obs. ingen ranking haha…)!

Magnus Bråth

Både Naknasanningen.com och Sökmotorkonsult.se. Enligt mig är den senare Sveriges bästa SEO blogg då den tar upp enkla och lite knepigare frågor men beskriver dem på ett väldigt pedagogiskt sätt som ger alla läsare en uppfattning om vad SEO är på ett väldigt bra och fint sätt.

Christian Rudolf

En god vän och en mycket intressant bloggare som driver bloggen disruptive.nu om entreprenörskap har ett djup många andra saknar i den Svenska bloggosfären. Han älskar verkligen Internet, människor, innehåll och länkarna som binder dem samman.

James Royal-Lawson

A person I’ve only had the opportunity to meet once but I wish to meet again. He radiates knowledge and his blog beantin.se is a lot greater than the nominal value of his inbound links suggest.

Peter Einarsson

Vet att du inte gillar det publika, men dina värderingar, åsikter och tankar borde komma andra till del… Du är bryggan mellan corporate och sociala medier som Sverige behöver. Men du måste fan väsnas mer! Tror inte många människor fattar vilken inverkan du har på företagens acceptens av webben som medel för kommunikation. Borde få mer cred än vad som ges dig idag.

Ted Nyberg

En av många Ted som jag hade den stora glädjen att möta på Hallvarsson & Halvarsson är han som avslutar sitt namn med Nyberg. Om Peter Einarsson är den som bildar bryggan mellan corporate och sociala medier, är Ted (och Gustaf) den som får det att funka rent tekniskt.

Britt Stakston

Riktigt raketbränsle i den här personen. Britt har jag träffat lite då och då i olika sammanhang och diskuterat med online. Uppskattar hennes uppriktighet och inspireras av hennes glöd, passion och driv kring sociala medier. Utan den här typen av tokar (och då menar jag det i bästa Apple-reklam-mening) så skulle inte intressebilden kring det många av oss jobbar med.

Niclas Strandh

Här har vi (vad jag uppfattat från läsning och onlinesamtal) en ex-präst, goes social media evangelist, som jag bara får mer och mer respekt för allt efter tiden går. Niclas är en av få personer som tycks lyckats skapa en funktion för intravenöst Internet. Var jag än tittar finns ett spår av hans tankar. Om det så är på Facebook eller Twitter eller i någon bloggpost om blöjbyten och resvägar. En länk eller en nyhetspublicering. Niclas verkar vara överallt. Han är också en av få personer som faktiskt tar sig tiden att kommentera andras verk på webben. Det är farligt att låta någon annan styra ditt informationsintag, men jag brukar utgå från Niclas listningar när jag ska gå igenom vad som hänt i Sverige den senaste veckan.

Johan Ronnestam

Någon dag önskar jag jobba ihop i ett projekt med Johan. Precis som när jag arbetade i team med Björn Alberts på WGP så tror jag att detta har potential att skapa magi som knäcker allt annat som tidigare gjorts. Jag är ju en utpräglad taktiker som gillar att pilla i detaljer. En sådan behöver kombineras med en strateg i världsklass för att great ska blir perfect.

Sofia Karlsson

Hon som tillsammans med Malin Fahlström såg till att jag vidgade min syn på hur män och kvinnor systematiskt värderas i samhället. Den här listan domineras av män för att jag fortfarande är en återhämtande sexist (det är vi alla). Min förmåga att värdera män och kvinnors arbete lika är fortfarande besudlad av min uppväxt, men Sofia gav mig verktygen, glasögonen och förmågan att kritiskt kunna granska mina värderingar. Det är jag henne evigt tacksam för.

Jerry ”Springer” Silfwer

En av PR-konsulterna som tog SEO in i finrummet. Utan sådana som honom skulle inte vi som jobbar dagligen med sök kunna få det utrymmet vi får idag. Det spelar ingen roll hur mycket vi orerar om SEO’s möjligheter om inte någon från ”den andra sidan” är villig att släppa in oss.

Walter Naeslund

Vilket osökt för mig till min käre VD och vän Walter som likt en pungklåda under ett kundmöte, lyckades frustrera en hel reklamvärld när han förde in SEO-begreppet i Svensk reklam. Jag kan förstå de som inte sympatiserar med Walters ibland provokativa ansats, men Walter vill något och tänker inte sitta och vänta på att andra vaknar. Det är där han och jag finner våra likheter, i en relation där vi annars är väldigt olika. Jag har träffat få människor som kan bära upp den skit som Walter utsätts för. Men… Walter har en ny ”wing-man” och till skillnad mot många reklamare som vänder kappan efter vinden så är jag fostrad i gängkultur vilket gör att den osakliga skit som landar på Walter också landar på mig. Kan vara något att reflektera kring för den som är sugen på beef.

Björn Alberts

Min käre ex-kollega som jag gärna jobbar med igen. I min och Björns dialog finns det en naturlig uppdelning och Björn är en av få chefer som vet hur man sätter mina förmågor i arbete. Vi håller inte alltid med varandra men vi litar på att den andre kan sitt och därför rör vi oss framåt även när det blåser.

Sissel Westling

Sist men absolut inte minst – min mamma och tillika fostrare. Hon har inte haft en enkel uppgift i att försöka forma mig. Hon har nog iofs delskuld i det hela på grund av ”Ikaros” på repeat, årliga demonstrationer och en ibland provocerande inställning till att producera resultat. ”99 av 100… hmm.. varför hade du fel på den där frågan?”. Idag är hon mitt främsta stöd när livet är motigt och hon ger mig styrka att fortsätta kämpa då jag ser hennes fajt mot mindre kunniga beslutsfattare genom åren. Hon har lärt mig ”heder” i ordets rätta bemärkelse och det hoppas jag kunna bära med mig till mina egna barn!

LG Wallmark

Vad ska man säga? Hjärnan bakom Telias framgång i sociala medier enligt min mening. Säkert med god hjälp av Suzanne Fors och många av de andra som är engagerade på kundtjänst och på corporate bloggen. Men jag är helt säker på att det utan dig inte hade blivit något av det hela.

Jim Westergren

SEO och glasögonbärare. En av de första SEO bloggarna jag började läsa i Sverige.

TKJ

Sveriges största IT-bloggare som jag läst länge, och som jag nu sitter i samma jury som i City Networks tävling om vem som är Sveriges nästa proffsbloggare – kul tävling. Gå med!

Kenza

Bara för att hon är så jävla cool. Hon lyckas få mode och öl att kännas som en naturlig fit utan att för den delen köra på någon slags heroin chic grej.

Judith Wolst

Tokjudo som likt en välslipad machete gör hackmos av din hjärna när hon breddar dina perspektiv.

Therese Mannheimer

En av de där personerna jag gärna slänger armen om och turas om att sjunga kunskapssånger rakt ut i luften – respekt! Therese är en vän, en inspirationskälla och en ren och skär terminator när det så behövs. Någon gång ska vi jobba i ett projekt ihop och då vara helt fokuserade på bara det. Magi här också!!

The Jennie

En person som jag träffade i somras – läser numer även hennes blogg. Good stuff!

Johanna Celion

Somliga har allt och man kan inte göra annat än att le åt saken… eller så kan man göra som Christian och försvara sig genom att slänga ur sig uttalanden som ”Johanna, du är fulkod” haha…

Andreas Bard

En av få människor man känner att man kan lita på första gången man träffar honom, glad och ärad att sitta i jury tillsammans med honom och TKJ

Palleman

Hurru… kanske dags att sätta igång palleman.nu ordentligt igen?? Du är ju KING!

Dileno

Martin är en av de varmaste personer jag träffat och hans ödmjukhet inför världen gör en hoppfull om att mänskligheten har en framtid! Dessutom är han en baddare på å koda 😀

Fredrik Wass

Utan din blogg hade jag nog aldrig börjat blogga om annat än ketchup och blöta utekvällar.

Ted Valentin

Sveriges i särklass mest framgångsrike, men fortfarande ödmjuke entreprenör. Många människor låter framgången stiga dem åt huvudet, men Ted är tillsynes helt oberörd.

Som med alla andra listor så glömmer man bort en massa människor när man sitter och skriver men det tänker jag kompensera i senare bloggposter. Nu är jag iaf igång.