• Background Image

    Brottsligheten minskar, fler brott klaras upp

    juli 10, 2014

juli 10, 2014

Brottsligheten minskar, fler brott klaras upp

Myten om den ökande brottsligheten går varm i Sverige. Problemet för myten är ju att den är så enkel att förkasta. BRÅ publicerar varje år ny statistik kring brottsligheten i Sverige. Den visar en tydlig trend. De allvarliga brotten mot enskilda blir färre, och fler brott mot enskild klaras upp.

Sverigedemokraterna har som en av sina viktigaste frågor att skärpa straffen för brottslighet. Men. Om nu brottsligheten sjunker med nuvarande politik, varför ska vi då ändra väg? USA är ett land där Sverigedemokraternas förslag inom brottspolitiken redan har införts. Där är brottsligheten mot enskilda bland de högsta i världen per capita. Så. Frågan jag ställer till dig som tänkt rösta på Sverigedemokraterna. Vill du ha mindre brottslighet och ökad trygghet? Lägg då din röst på något annat parti än SD. För det är inte strafftiden som påverkat den här utvecklingen. Den har varierat mellan att ligga på ett genomsnitt runt 8,5 månader sedan 2003.

Visst. Jag skriver detta med en viss sanningsförvrängning. Brott såsom narkotikabrott och bedrägeri ökar, vilket gör att den totala brottsligheten har ökat sedan 1975, men de brott som lyfts fram i debatten är sådana som sexualbrott och misshandel. Och där finns det ingen ökning att tillgå. Därför tar jag mig friheten att konstatera att brottsligheten minskar! Så det så!

Brotten mot enskild blir färre

Brotten mot enskild. Dvs. det som ofta lyfts upp som ett hot i debatten, såsom misshandel, rån och inbrott, minskar hela tiden i svag takt. Nedan ser du utvecklingen.

bra2

Källa: BRÅ

Till detta ska läggas att brott mot liv och hälsa som anmälts per 100 000 invånare de senaste 2 åren minskat med nästan 20%.

Fler brott klaras upp

På samma sätt får polisen jävligt mycket oförtjänt skit för att inte fler brott klaras upp. Detta är också en sanning med modifikation om du ser till utvecklingen. Möjligen är det så att detta är brottskodstrixeri, men jag kan inte se något konstigt när jag hämtar upp varje års fil.

bra1

Källa: BRÅ – Antal brott som klaras upp