september 14, 2010

Denna sång sjunger vi högt på Söndag kväll!

Det är för mycket pessimism i årets valrörelse. Det handlar om partier som inte kommer in och partier som är på väg att åka ur. Det handlar om den ekonomiska krisen och det handlar om pensionärer som ändå alla partierna pissar på mellan valen. Det handlar om nedskärningar och 12 eller 4 miljarder som det aldrig riktigt är tydligt var de ska gå.

Det är för lite optimism. Det är för lite ”ta ut segern i förskott”. Det är för lite osvenskt. Vi måste bli bättre på att le från hjärtat. En valrörelse är kul, och ett valresultat är bra, oavsett vad det i slutänden säger.

För mig spelar det ingen roll om det kommer in Sverigedemokrater i riksdagen. Låt dem hänga där i 4 år, lära sig någonting om världen och mänskliga rättigheter. Låt dem läsa buntar av papper och skriva tokiga motioner. Bättre att ha dem där än ute på gatorna där de kan göra verklig skada. I Sveriges riksdag kommer de inte få något att säga till om just för att de inte har något att säga.

På Söndag röstar vi därför taktiskt rätt om vi röstar på F!. Det är det enda rätta. För mig spelar 4% spärren inte så stor roll. 2.5% spärren är desto viktigare. Jag rekryterade en person till F! idag. Det var ganska så enkelt. Allt jag gjorde var att förklara att de får partistöd i 8 år om de får 2.5%. Ingen löser några strukturella problem på 4 år i alla fall. Det viktiga är att vi färdas i rätt riktning.

Jag är optimist! Därför sjunger jag ”We are the champions” på Söndag kväll oavsett om vi kommer in i riksdagen eller inte. Jag lyckades övertyga en person. På så sätt har F!’s inflytande vuxit med 100% om jag utgår från mig själv. Sug på den ni! 🙂

Kör så det ryker! 4 dagar kvar!

  • Du har så rätt. Även om F! inte kommer in den här gången så kommer ju rörelsen ändå gå framåt.