oktober 28, 2010

En liten bloggpost som är skriven under en föreläsning

Står och föreläser på hyper island om SEO och genomför ett litet test för att se om vi kan spamma upp en sida på Google för ordet ”näsa fräsa”. Detta kanske inte är helt i linje med Google’s riktlinjer, men det är något som alla bör känna till som vill jobba med webben och e-commerce.

Min inspiration för att skriva ut är sådär så jag fortsätter bara skriva ut ett par ord för att komma upp i de 350 till 500 som jag sagt att vi ska skriva. Nu blev en person klar vilket gör att vi kör upp den personens bloggpost i indexet för vårt magiska nyckelord.

Bara cirka 250 ord kvar och jag funderar på hur jag ska få ihop orden i det här blogginlägget. Det är bara att fixa tycker jag.

Nu kanske det är så att jag borde beskriva syftet här i bloggen i alla fall då jag vet att några av er kanske är lite kinkiga och tycker jag är dum som påverkar Google på det här sättet så det gör jag nu. (hälften av orden kvar)

Syftet med övningen är att:

  1. Se vilka parametrar som påverkar indexeringen och rankingen i Google
  2. Få ett underlag till att diskutera vad som är white hat och vad som är black hat SEO
  3. Se till så att vi gör en föreläsning om SEO som är lite mer deltagande än de vanliga föreläsningarna om auto-content eller h1:or

Kommentera gärna om ni tycker det är en dum idé att göra den här typen av övningar. Själv tycker jag att det är bäst i världen. Typ. Eller så vill jag bara skriva det för att få ur mig några fler ord.

Hur kan 350 ord kännas så långt. Det här är fan inte riktigt klokt.

Samtidigt står jag och lyssnar till tangentsmatter vilket gör att jag någonstans förstår att det finns aktivitet i rummet som inte nödvändigtvis representeras av sinapsernas rörelser i min egen hjärna. I eftermiddag är det pitchdags och jag börjar nog bli lite nervig inför det. Nu är det snart dags att sluta.

341 ord. Najs. Bara 9 kvar. Nu tänker jag vara helt klar.