• Background Image

    Existens

    december 29, 2015

december 29, 2015

Existens

IMG_3710

En flyktig själ tillhör inte någon, den tillhör alla. Har du bestämt dig för att det obestämda, oklara och obundna är ditt ljus bland alla brustna argument, så får jag väl låta dig vara. Ett flyktigt hjärta kan inte hållas, bara hållas.

Jag försöker men misslyckas att förklara, kanske inte har orden, men jag vill förklara, även om det inte finns något kvar att förklara. Viljor är olika. Perspektiv är olika. Allt är alltid så jävla olika. Och i bitterheten maler tanken att det inte är mig du behöver. Och trots att jag inte vill sluta, så skicka inga sms, jag är van, det är ändå alltid är jag som blir över.

Inombords drar sammanfattningen av min inadekvata existens ut livslustens gummiband som så länge torkats av ett allt för ihärdigt tålamod. Det nästan kliar. Och i sitt fnöskeslikna tillstånd knarrar de bäst som ovälkomna rapar. Ett skrik, en tår, en deciliter svett. Ljuden och vätskorna. Kroppens Voltaren för det brustna hjärtat.

Men det är lugnt. Det är alltid lugnt med mig. Allt är alltid lugnt med mig. Förutom när ingenting är lugnt med mig. Stunder då min närvaro blåser sönder rummet med sin mullrande kraft och allt blir sådär tyst. Men det är lugnt. De här såren varar bara på insidan.

Så. Jag är borta när du behöver, alltid där när några timmarna blir över. Jag, och mina drömmar om fyrklöver. Jag vet att jag borde vara värd, något annat än det här. Men hjärnan och hjärtat spelar inte alltid samma melodi när du är olyckligt kär.

Några vårvindar kommer knappast blåsa nu på ett tag. Hösten försvann i ett rus där dina pupiller höll mig fast i en låda rött. Tror jag inte ens såg löven på träden falla. Vem gjorde det? Vintern är här och istället för dina fotsteg vid min sida, hörs bara ljudet av tangenter som med emo-texter vill få käft på ett hjärta, in en kropp, i en person, som vet hur du betalar priset för att inte vara begriplig.

Pip pip. Skärmen lyser. Drar handen över ansiktet och sucken blir djupare än jag önskar. När jag ser att det inte är från dig.