juni 13, 2010

Förändringsfullt

Dragningskraften i sängen var näst intill överväldigande. Huvudvärken likaså. Ännu en erövrad natt var konsumerad och efter ett par sekunders eftertanke och självrannsakan påbörjade han göra de första försöken till rörelse. Den varma sommarnatten hade förbytts till omvälvande värmeslag. Brevid honom i sängen låg hälften av hans kroppsvikt i svett och tungan låg som ett sandpapper mot gomen. En stickande känsla i svalget och en lagom tryckande värk i nacken.

Fram med telefonen. Genomgång av de SMS-diskussioner som avhandlats på väg hem i gårdagsnatten. Vad gör du? till halva telefonboken. Skaplig konvertering. 3 Ute, var är du?, ett Men gullu dåååå… och ett lite snävt Va fan tror du?. Dessvärre hade inte mobilen lyckats påkalla en reaktion i det livlöst bortdomnade kadavret som kommit hem och landat i vardagsrummets soffa. Därav var han även denna helg ensam att nu sitta vid köksbordet och dricka vatten från glas som alltid var för små.

Att irritera sig på sin egen djupa andning var den aktivitet som skulle idkas de första vakna timmarna på dagen. Bacon och ägg och vita bönor. Vilken jävla röra. Såg ju ut som kräks. Ändå smackade han hungrigt i sig allt på tallriken och andades hårt genom näsan samtidigt som han smuttade på det fortfarande för varma kaffet. Hack i magen och en isande känsla i tjocktarmen. In på toaletten, ner med kallingarna på halvdistans och krampaktiga försök att inte få stänkvatten att studsa upp. Att tiltskita hade blivit ett personligt stolthetsmoment. Han hade utvecklat en nästintill oantastlig precision i att sitta på ena rumphalvan samtidigt som han avvägde avståndet mot toalettvattnet som kom rusandes upp efter det blivit bombat likt Kambodjanska risfält.

En dusch för fräschet, en blick i spegeln och en klämd pormask. En handfull Bamyl koffein och ett halvt glas vatten. Rakvatten i nacken och största pilotbrillorna på näsan för att täcka upp för eventuella rödögon. Skjorta och undertröja, skor utan strumpor i och en man bag runt handleden. Ut och möta världen.