Hur bygger jag en digital produkt på 30 dagar? MarknadsChef.com

På min YouTube-kanal arbetar jag just nu med ett projekt där jag försöker ta fram en digital produkt från början. Projektet ska ta 30 dagar och jag arbetar enligt ett schema som gör att jag publicerar ett par videos per dag som visar hur utvecklingen med webbplatsen går.

Vill du prenumerera på alla avsnitt kan du antingen klicka på Subscribe-knappen på min YouTube-kanal.

Idén med projektet kom från att jag satt och letade efter en möjlig digital produkt. Jag letade efter domäner och helt plötsligt såg jag att marknadschef.com var ledig. Eftersom jag jobbat med marknadsföring i över 20 år och eftersom jag drivit flera utbildningsinitiativ så blev det ganska naturligt att jag tog domänen och började planera.

Efter ett par misslyckade försök att få fram några typer av samarbeten bestämde jag mig för att göra det helt själv och göra det till ett meta-projekt där alla kan följa bygget och lanseringen av tjänsten och hur jag utvecklar produkterna som ska lanseras genom den.

Jag har börjat med att skriva ett mission statement som under onsdagen kommer publiceras på den svenska webbplatsen.

Så! Planen är att skapa informationsprodukter som ger svenska marknadschefer ett bättre underlag för att skapa bättre marknadsföring.