På resa I Oslo – SEM Konferansen

Befinner mig just nu i Oslo. Denna ytterst trevliga stad, där till och med de fula tjejerna är snygga. Min mänskligt ytliga natur gör sig påmind när jag strosar längst med gatorna och stirrar på allehanda mänsklig varelse som färdas i motsatt riktning. Som vanligt borrar jag blicken rakt ner i asfalten framför mig istället för att ge mig in i någon slags eye-to-eye lek som är lika kortvarig som den är intensiv.

Det är första gången jag föreläser här i Oslo. Vet inte om det blir så många gånger fler jag föreläser alls. I alla fall inte på det här sättet. Det tar för mycket tid. Att föreläsa på Berghs tycker jag är kul och där handlar det ju mer om att bolla tankar med studenterna. Konferensföreläsningar är något helt annat. Där handlar det mer om att underhålla och försöka få deltagarna att komma ihåg EN sak de tar med sig från föreläsningen. En sak som kan förändra något när de kommer tillbaka.

De behandlar mig dock väldigt väl här. Bor på Grand Hotel i ett rum som endast kan beskrivas genom krigs- och skeppsbrottsmotiven på tavlorna. Kanske inte helt 3.0, men attan vad det känns rock star.

Hela dagen har pendlat mellan att lyssna på intressanta och mindre intressanta föreläsningar om konvertering, SEO och sociala medier samtidigt som jag har skrivit kod för e-post, buggfixat en webbplats, korrigerat en sökstrategi, skrivit en manual för hur man bygger 404-or, suttit i kundmöte på distans om ett potentiellt supersamarbete och så svarade jag ju självklart på de 2 miljarder e-post som kom in.

På tal om e-post. Jag funderar på att skapa en trippel loop som gör att varje gång man mejlar mig så får man två mejl tillbaka. Som tack liksom. Min käre vän S drar av på lönen om anställda mejlar honom onödiga saker. Dessävrre har vi inte så många anställda som mejlar så mycket så det skulle ha ytterst lite effekt om det ens är lagligt på den här sidan jorden.

Huset på Tjörn ska nu säljas också. Äntligen blir det av. Har du ett par miljoner över och sugen på en lya på en av Sveriges vackraste öar kan du höra av dig. Mitt nummer finns där uppe till höger. Och nejdå… jag blir inte rik på kuppen. Livet och mina risktaganden har varit kostsamma fram till nu så det finns lite att ta igen där. Pengar är bara ett medel för att kunna få jobba – som vi entreprenörer säger!

Nu ska jag dricka kranvatten ur min superdyra badrumskran och somna in för natten! Ciao 🙂