Sätt upp en RT-maskin för Twitter

Jerry Silfver RT:ade en grej på Twitter som fick mig att le lite. Nu finns det tydligen tjänster med fint UI som gör så att du kan skapa retweet-botar helt utan att spendera tid i Yahoo pipes.

twitter-bot-iconHär är bloggposten – How to Create a tweet circle... bla bla..

Detta, mina vänner, är inget annat än en supertjänst för att boosta dina siffror. Och som vi alla vet påverkas folk, likt… hmm… folk!! när de ser siffror. Har du stora siffror, så måste det du gör vara poppis. Då finns det ingen anledning för dem att hålla tillbaka. De måste också få vara en del av din fantastiskhet. De kommer börja dela, kommentera och galga sig själva för att få en del av din osande framgång.

Är det etiskt. NEJ. Det är inte etiskt. Blir du påkommen, kommer samtliga människor att tävla i att hänga ut dig. Men det beror också på vilket land du agerar i. Här i Sverige så finns det inte samma typ av betalningsmodeller där du som konsult exempelvis får betalt på räckvidd. Nej. Här i Sverige får vi betalt på ”planerad räckvidd” (humbugmått… men vafan.. det är så vår marknad ser ut! ingen lyssnar när man vill ha ett upplägg som bygger på hur framgångsrikt ens arbete är.. det spelar ingen roll hur mycket man tjatar..)

I USA däremot är det ganska vanligt. Därför har den här typen av tjänster troligtvis utvecklats också.

Så sätter du upp en Bot RT-maskin

I fallet ovan beskrivs hur du sätter upp en delningsring med dina närmaste vänner. Nu ska jag berätta hur du sätter upp en utan att känna någon alls i hela världen.

  1. Generera ca 100 gmails – använd antingen Xrumer eller någon liknande tjänst för detta
  2. Signa upp de 100 kontona på tjänsten som marknadsförs i bloggposten jag länkar till ovan eller i annat valfritt system du kan hitta
  3. Sätt veckans populäraste hashtags som suffix på dina tweets
  4. Använd Twingly för att söka fram bloggar som bloggar inom sådant som är relaterat till ditt område
  5. Lägg in alla dessa bloggar i Yahoo pipes
  6. Vill du lägga till personernas @namn går det att bygga en sträng för detta för varje blogg, men det tar sjukt tid, kan dock vara värt det
  7. Publicera din pipe så du får EN feed – då detta kommer underlätta något oerhört när du trycker ut detta
  8. Lägg till feeden till dina konton på tjänsten ovan
  9. Kicka tillbaka i en månad – du får nu följare till kontona
  10. Byt ut alla länkar i din pipe mot din egen – VOILA – du har nu ändrat så att alla kontona sprutar ut ditt content med RT framför så det ser ut som om du fått 100 retweets för varje post

Självklart kan du variera detta genom att sätta upp olika feeds för olika kategorier på din blogg så det inte ser helt misstänkt ut i att alla poster har 100 tweets efter 10 minuter. Men men.

Jag rekommenderar dig inte att göra detta. Jag säger bara att det går.