Singapore, inte fullt lika sympatiskt som UAE

Du, den här vattenflaskan tar jag. Rösten kommer från den korta säkerhetskvinnan framför mig. Det är på engelska. För två minuter sedan gick jag ut från planet, bara för att gå igenom en säkerhetskontroll för att få gå tillbaka in på planet igen.

Jag bara stirrar. Varför?!? Frågar jag. Hon tittar tillbaka på mig, om än lite mer som ett frågetecken. Nu var det tävling i oförstånd. Det är emot reglerna, svarar hon. Vilka regler? Jag hade ju exakt samma flaska på planet jag gick ur för en minut sedan, fortsätter jag. Känner hur adrenalinet i kroppen springer till för en stund.

Nej Jesper. Inte tjaffsa. Australien är målet. Det här är bara en trial på vägen. De har dödsstraff för narkotikasmuggling i det här landet. Kanske inte så konstigt att det är förbjudet att bära vattenflaskor 10 meter. En sekund funderar jag på mina Treo Comp som ligger i ytterfacket på väskan. Kanske skulle jag dragit upp dem, och liksom triumferat med att hon inte beslagtog dem, trots att jag inte tagit ur dem ur väskan och lämnat receptet hemma. Näe. Ta mitt vatten du lilla ohyggliga säkerhetsperson. Ser det som en framgång att inte ligga med huvudet i en giljotin, på galgbacken, för min huvudvärksmedicin. (hehe… skulle kunna vara en rapptext av Dogge. giljotin… huvudvärksmediciiiin…)

Men egentligen. Den här regeln med vätskor på plan. Känns inte den lite sjuk. Det är som den gamla kepsregeln i skolan. Det är något man har skapat en bestämmelse kring, utan att för den delen den ska ha någon effekt på övrig verksamhet. Onödighet. Som svensk byråkrati. Som apelsiners skal. Som knappen ”Dörr” på tunnelbanevagnarnas sidor. Har ni tänkt på den knappen förresten? Använt den någon gång? Tycker de borde sätta upp en liten skylt brevid varje sådan knapp där det står ”Ur funktion”. Vilken tunnelbaneförare stänger dörrarna, hör ett litet pling från knappen, och tänker… ”JAAA!! En till som vill med, jag öppnar…”. Dont think so..

Ah well. Mitt besök i Singapore var inte mer än 30 minuter. Inget att lägga en massa energi på. Brisbane, here I come.