maj 2, 2010

Söndagsdrabbad söker

Sitter här och skriver på en rapport. Ännu en solig söndag spenderad på det värsta sättet möjligt. Att sitta inomhus när utomhus är som en kaskad av leenden och värme är något som bara ligger den tidsoptimistiske till lags. Vet egentligen inte varför jag alltid sätter upp så snärva tidslinjer för mig själv och för mitt arbete. Det finns liksom inte så mycket mer jag behöver bevisa, men det är som om jag inte nöjer mig innan jag blivit erkänt bäst i världen på det jag gör.

Sanna Kallur är en av mina stora förebilder och när jag tittade igenom hennes träningsprogram så blev jag inspirerad att göra samma sak. Nu är det ju så att idrottsmän/kvinnor som kör järnet för att bli bäst i världen och lyckas ta sig till världstoppen får pröjs därefter. Det gör liksom inget om de går sönder efter 5 år aktiv tjänst. För en sån som mig, som inte blir betalad en 400K bara för att komma till jobbet, så får jag sätta upp en något mer aktsam träningskurva.

Nu har det då inte blivit så de senaste åren och jag har nog egentligen inte haft semester värd namnet de 3 senaste. Jag åkte på en resa till Budapest för ett år sedan och hängde med Prezi-folket i fyra dagar. Det var nog det närmaste ledighet jag kommit på ett bra tag. Är nog egentligen lite trött, men vågar inte riktigt säga det till mig själv. När man är trött så presterar man inte lika bra, man går som på tomgång och gör saker som är medelmåtta. Jag vill gå med full turbo och göra saker som är unika. Alltid!

Vill aldrig ha en dålig dag, vill aldrig ha en dålig leverans, vill aldrig stå där med skägget i brevlådan och känna att kunden inte sitter och gapar över hur enkelt och bra det var att jobba med mig. Kan ibland avundas folk som tycker det är ok att leverera halvdassiga produkter som inte tillför mer värde än kostnaden för att ta fram dem.

Nej, nu är det dags att ta en timmas dusch och sedan ta en liten paus från detta. Behöver reboota hjärnan med lite syretillförsel och sång. Semester och ledighet får jag drömma om någon annan dag. Nu får jag gräva lite djupare i hålet där jag står för att om möjligt hitta lite vatten längre ner i brunnen som börjar bilda sig under mina fötter.