februari 6, 2013

YouTube – Män (Hen) som näthatar kvinnor

Jag ska inte säga att jag är förvånad. Men jag kan säga att det känns skrämmande ändå. Nog för att många av hoten är skrivna när ilskan har runnit till, så verkar det finnas många där ute som saknar de fundamentala spärrarna för att kunna bete sig.

Jag har också näthatat. Men våldtäkt. Hot om mord. Nej. Mitt arg kommer aldrig att ta sig dit. Inte ens som tomma hot. Jag är dock rädd för att den här dokumentären kommer göra att några av dem sätts i verket. Blir verklighet. Då inte bara i text, utan i den fysiska verkligheten. Det är viktigt att informationen om den textburna verkligheten sprids. Jag kan bara hoppas att de som vågar delta och sprida detta får tillräckligt med skydd.

Samtidigt handlar det nog inte enbart om män. Jag har jobbat en del med det där Internet. Verkligheten är att kvinnor kan vara minst lika vidriga som männen. Ofta värre. När de kan gömma sig bakom anonymiteten och inspireras av dopamintillströmningen som kommer av att ta steget ut till det farliga språk som andra häcklare lyfter fram i sin egenhet som Troll, då uttrycker sig även den lugnaste och eftertänksamma individ såsom en krigsskadad martyr.

  • Hörde om den här videon men glömde bort den. Riktigt obehagligt hur folk beter sig. Har alltid tänkt att andra människor inte är så annorlunda från en själv. Börjar inse hur naivt det är.

    Tycker man hör fler och fler underliga saker… folk som samlar på skelett, erbjuder sex som betalningssätt istället för vanlig hyra och de som Fritzlar kids… listan på weirdos tar aldrig slut.

  • admin

    True that. Some sick shit händer på the internetz…