C# Mobil-utvecklare som söker jobb

En av mina många fantastiska sysslor är att jag är konsult. Många gånger blir mitt arbete lite väl mall-betonat men det finns dagar då jag får möjligheten att hjälpa en människa på ett nytt sätt. Idag tänkte jag hjälpa en person att få jobb.

Det är en C# utvecklare som jobbat på ett stort svenskt företag sedan två år tillbaka. Utvecklat mobila applikationer. Hans CV är grymt. En sån där person som man inte tror ska kunna gå en dag i arbetslöshet, då det fullkomligen skriks efter hans kompetens på den Svenska arbetsmarknaden. C#, Java, arbetat med interaktionsdesign av system och är specialiserad på mobilt.

Vad är problemet då? Är han helt omöjlig? Ställer han orimliga lönekrav? Är han go i hela huvudet? Well. Nej. Problemet verkar vara att killen inte kan Svenska.

För mig känns det inte som ett problem. Inte ens en utmaning. De bästa utvecklarna jag har träffat har väl knappast AFK-kommunikation som sin starkaste sida. Visst, det är en fördel, och den här personen har inga problem med sin sociala kompetens. Men det verkar vara ett problem, att inte vara svensk, på den Svenska arbetsmarknaden. Trots att det handlar om förmågan att tala, skriva och verka inom ett helt annat språk. Kod. För mig helt obegripligt.

Så. Jag tänkte använda mig av min blogg.

Söker du en C#-utvecklare med erfarenhet från mobil utveckling? Känner du någon som söker sådana medarbetare? Jag menar… VEM gör inte det??

Kan du acceptera att prata engelska?

Kontakta mig på jesper.joakim.astrom@gmail.com så ser jag till att du kommer i kontakt med rätt folk!