Facebook blir bättre på att känna igen dig

Den senaste tiden har Facebook blivit bättre och bättre på att känna igen dig.

Screen shot 2013-07-17 at 10.47.23 PM

 

Bilden ovan är en exempelpost som är tagen från min egen feed, där Facebook frågar mig om jag har lust att tagga en specifik person i bilden eller inte. Det handlar alltså inte om att de ber mig att tagga bilden, utan, de känner igen personen och ber mig interagera med den för att bekräfta deras gissning.

Detta är riktigt najs, samtidigt som det är väldigt skrämmande. Det ska bli roligt när de kan känna igen oss i tillräckligt många vinklar för att kunna känna igen oss i video, och i nästa steg, från rymden. Ännu roligare blir det när de gör den möjligheten tillgänglig genom sitt öppna API, eller som en enkel fråga i Social Graph. Where was Jesper Åström today?

Ha! Då slipper jag till och med checka in.

Jag slipper kanske till och med posta i framtiden då alla bilder som någonstans postas på webben och som innehåller mig kommer att göras tillgängliga i min feed. ”This is you!” Eller ännu lite roligare – ”This should be you!”… vill inte förklara den senare.. men men…

En annan sak jag tycker är rolig är döden. Typ. Eller…

(det är svårt att skriva ordet roligt med det tonläge jag har just nu… av allt som Facebook håller på med tycker jag att det är den här passiva formen av igenkänning, förutsägelser och gissningar som är de mest ”roliga”… och som gör mig mest orolig – även om jag kan se potentialen som marknadsförare.)