Hur tar jag bort en kontakt på LinkedIn?

Du, är kanske som jag? En person som känner att det där med kontakter på LinkedIn är ganska så trevligt. Om någon bjuder in, är du inte sen med att tacka ja. MEN. Om du är som jag, så har du också ibland tackat ja till en för mycket. Du vet. En sån där som skickar massmejl om orelevanta produkter, tjänster eller event som inte alls hör till det du vill pyssla med.

Och trots att du spam-anmäler alla personens inlägg, så får du allt ändå. Och när LinkedIn har gjort det till något av det mest användarovänliga, att radera den här typen av kontakter, vad ska du då göra?  Well. Det tänkte jag att jag skulle svara på i några korta steg.

Screen shot 2013-09-03 at 10.11.07 AM

Så tar du bort jobbiga kontakter från ditt nätverk på LinkedIn

  1. Öppna profilen till personen som spammar dig, skratta lite elakt och säg ”nu ska du bort din jäkel”
  2. Därefter klickar du på ”Nätverk” eller ”Network” – dvs. den översta länken – inte på underlänken Contacts som kommer ut i drop-down menyn
  3. Nu för du blicken i en diagonal riktning upp till höger – ja, för du tittar väl, liksom alla andra på någon gul reklamknapp som linkedin vill att du ska se, eller så har du blicken i kontaktlistan och sökfältet.
  4. När blicken förts diagonalt uppåt till höger och kommit till ”Uppgradera” eller ”Upgrade”-texten, well, då har du kommit för långt
  5. Låt blicken falla rakt ned från Upgrade-länken så hittar du texten ”Remove Connections” eller ”Ta bort kontakter”
  6. Klicka på den
  7. Nu kan du välja och vraka vilka kontakter du aldrig mer vill ringa tillbaka

Låter det svårt? Nej, men utan den här posten hade det tagit dig tid att hitta dit!

Så! In och ta bort dina kontakter från LinkedIn.