Live Aid 1985

Det finns inte många saker som jag kommer ihåg från -85 men en av dem var hur vi lyssnade på Live Aid på radio. Alternativt så var det inspelat och vi lyssnade i efterhand. Året kanske var 1986 egentligen, men Live Aid 1985 har alltid haft en speciell plats i mitt liv oavsett om det är minnet som lurar mig till att tro jag hörde den live.

Det är så mycket som hänt sedan dess. Men för mig är det en av de där händelserna man inte ser så ofta. En av de där momenten när som man alltid kommer ihåg… därefter. Artister från hela världen. Som tillsynes helt genuint samlas för att skapa historia. De använder sin attraktionskraft för att skapa magi, intresse och fokus för en fråga som annars inte skulle pratas om.

Phil Colins, The Police, Queen… så många fler… så många mer…

Publiken grät, artisterna grät, vi som satt vid våra bandspelare grät. Jag får fortfarande något av en klump i halsen varje gång jag rullar igenom mina favoriter på YouTube.

Mina favoriter:

Magiskt…

//Jesper