Resa genom Asien

Så vad i bänkarnas mammor gör jag i Asien i 6 veckor mitt under hösten. Well. Jag är här för att saker händer här borta. Vad det leder till vet jag inte riktigt, men att saker händer här borta är helt klart. Resan började i Singapore i ett par dagar där jag fick möjlighet att möta upp med mina Singporeanska vänner. Tog en sväng förbi Hyper Island och höll en kvällsföreläsning om mina 5 C för viral marknadsföring.

Galna galna jobbandet Tokyo

Hade pratat med min vän Sam om att komma upp till Tokyo och hjälpa honom med en pitch han höll på med, så nästa steg i resan blev att åka dit. 10 dagar senare visste jag inte riktigt vad som hade slagit mig i huvudet. Alla mina vänner som varit i Tokyo älskade det. Jag hade ju i och för sig mest jobbat och käkat Ramen, men jag hade nog lite för höga förväntningar på den staden. (och… ja… pitchen gick toppen…)

IMG_9123

Tokyo innehöll förutom Ramen och Akihabara, en utekväll där JAG var den som tillslut krävde att vi alla skulle gå hem.

IMG_9084

Iväg till Kyoto

 

Fick två dagar ledigt hur som helst då jag tog mig ner till Kyoto och fick njuta av det traditionella Japan.

Gick turistiskt nog in på en irländsk pub för att ta mig en öl och något att äta. En Japan kommer fram till mig.

Mannen: ”Hey, you from where?”

Jespers hjärna: ”Meeeeeh… ja äääter…”

Jespers mun: ”I am from Sweden”

Mannen: ”Ooooh!! Sweeedeeen. I have friend who comes here to our club from Sweden. Maybe she come tonight.”

Jespers hjärna: ”Meeeeh jag ääääääääter…”

Jespers mun: ”Ok. What club is that?”

Mannen: ”Come join. Do you speak French. This French club.”

Jespers hjärna: ”Skjut mig.”

Jespers mun: ”Ehhh….”

Mannen: ”Yes, it will be fun!! Other Swede always join.”

Jespers hjärna: ”Hold on nu för fan. Jag har ju lovat mig själv att säga ja till allt som kommer min väg, även om det känns trist, jobbigt eller konstigt under den här resan. Vafan… lite fransk klubb på irländsk bar i japanska Kyoto… det kan väl inte bli konstigare än så…”

Jespers mun: ”Ok. Yes, speak some french. I’ll join. Just let me finish eating. I have a lousy sense of humor when I am hungry.”

Mannen: ”Ok, ok, ok, ok, ok, ok…”

IMG_9252

Jag skulle nog vilja hävda att det var där någonstans den här resan började. För även om jag redan varit borta i över en vecka vid det här laget, så var det under Kyoto-biten av resan som jag slutade tänka och bara lät tankarna flöda. Det var där någonstans jag började slappna av och låta tankarna springa iväg i olika riktningar, till platser där de inte varit på länge, för att sedan ta en ny sväng, där jag inte varit alls. Jag började hålla käften. Sluta tänka proaktivt, gå ned för en mörk gränd oavsett om det stod ett par lurkers i gränden som såg läskiga ut. Någonstans tänkte jag: ”Gud har en plan. Jag ska bara tillåta den att hända.”

Ja vet. Lite creepy är det att tänka sådana tankar. Men det tillåter mig att ta risker jag annars inte tar, i det vanliga livet, när jag är taktik-jeppe i vardagen.

Tillbaka i Tokyo

Och kanske var det detta som också gjorde att jag några dagar senare satte mig i ett kareokebås, helt nykter, med en, till en, början främmande man. Och tillslut blev det ju bra. Om det berodde på alkoholen eller på vår sång låter jag vara osagt. Men bra var det.

IMG_9342

Annars bestod Japan som sagt mest av jobb. Både i Tokyo och hemma i Sverige. Det är lustigt hur bra det går för vår lilla byrå just nu. Tror vi kommer slå i taket med vårt mål på att max bli 12 personer ganska så snart. Vi får se vad vi kommer ta för beslut då.

Sen ”hem” till Singapore

Efter Tokyo åkte jag tillbaka till Singapore för att genomföra det 5:e labbet tillsammans med Hyper Island i regionen. Lab är lite annorlunda än de andra sakerna som görs på Hyper. Mer hands on. Vi fokuserar på att ge deltagarna en brief de ska lösa under fyra dagar. Vår uppgift – min och Marias – blir att fylla på med kunskap genom föreläsningar och workshops. Det innebär att vi i princip sätter igång labbet dag 1 och sedan korrigerar allt under dag 2-4 för att möta deltagarnas nivå och utveckling.

IMG_9414

Det är det mest känslomässigt intensiva jag håller på med. Jag blir söndertrasad i hjärtat… fast på ett positivt sätt. Jag får sådan kontakt med alla deltagarna att det blir svårt att släppa dem. Och med 4 lab i ryggen så är det nästan 100 personer som jag redan känner i Singapore och som jag försöker träffa varje gång jag kommer tillbaka dit.

Den här gången blev det dock inte tid att träffa alla då jag var tvungen, precis som i Japan, att jobba både lokal tid och sedan Svensk tid. Mycket lättare att vara på den andra sidan av tidslinjen och kunna jobba Sverige på morgonen och ex. USA på amerika-dagen… alltså… när du är i USA.

Anyhow!

Semester på Bali

Och så blev det då ÄNTLIGEN dags för den där semestern jag väntat på i en hel massa år. Nu ligger jag här på Bali, med en sönderbränd kropp och en jävulsk träningsvärk efter gårdagskvällens BJJ-träning. Sjukt kul att träffa utanför jobbet Maria och för första gången på riktigt hänga med Gabbe som är hennes pojkvän.

IMG_9514

Imorgon ska jag åka iväg och snorkla. På torsdag kommer jag åka in till Kuta och bo på hotell de två sista nätterna eftersom jag känner att jag vill både ha hippie-grejen OCH turistgrejen när jag är här. Som vanligt har jag redan börjat planera för en flytt hit… såsom jag alltid gör när jag är utomlands och hittar ett ställe som verkar varmt året om och där folk är lite mer kaos än de är hemma i Sverige. Men men…

Saknar mina kära på For Sure lite för mycket för det.

Slut på den här rapporten.