Telia blogg, mejlSPAM och vardagslunk

Mejlspam I like

Idag har jag nog fått 200 mejl till min inkorg. Min mejlbox har börjat rekommendera mig att markera vissa avsändare som spam men jag vägrar. Jag gillar att få e-post och jag gillar att skicka e-post. Det är så skönt att ha sina todo listor i inkorgen istället för att ha dem i huvudet. Mejlar således även mig själv när det är något jag ska komma ihåg. Därefter betar jag av min inbox från botten till toppen.

Telia startar Corporate blogg

LG Wallmark och Telia har smyglanserat sin blogg om affärer. Jag blev alldeles glad när jag smög in och snokade runt. I särklass Sveriges bästa tillämpning av bloggandet av ett företag. Detta säger jag då det inte bara verkar som om detta är ett utlopp av tvångsbloggande från ett företag som ska ”verka hänga med”. Det är ett gäng personer som faktiskt kan skriva som uppdaterar den här bloggen. De har olika stilar och de skriver om skiftande ämnen inom huvudämnet vilket borde göra att bloggen snart kommer hitta ett ganska brett crew med dedikerade läsare, de kommer ranka fint bara på semantisk auktoritet i sökmotorn och kommer dessutom att kontinuerligt uppdateras vilket gör att man kan hålla sig uppdaterad ofta.

Detta blir således inte bara en bra tillämpning av sociala medier på en corporate nivå, utan det blir nog sannolikt också en riktigt bra blogg.

Vardagslunk

Börjar kännas riktigt skönt det här att jobba på reklambyrån Honesty. Känns som om teamet har kommit in i jobbet bra och att vi kan sätta fullt fokus på våra kunder. Jag sitter för närvarande och pillar med en hel del framkans projekt som bygger på dåtidskunskap hos en kund. Det känns riktigt bra och det uppdraget kommer nog bli ett riktigt bra case även om jag aldrig kommer få presentera det som ett case.

Dilemmat. När man gör något riktigt bra får man aldrig berätta hur tills det man gjorde inte funkar längre. Life as an SEO/Social media guy/eMarketeer.. Men jag har det hellre på det sättet än att jag inte får några uppdrag på grund av att jag löper glappkäft på stan!

Nog för idag.

//Jesper